Innertouching

Oorkaarsen

Deze vorm van therapie bewerkstelligt een ontspannen en behaaglijk gevoel. Het is bekend dat de voeten en handen reflexpunten hebben maar dat geldt ook voor de oren. Met oorreflexzone massage kan zelfwerkzaamheid van ieder orgaan worden ondersteund.

oorkaarsen_1

Toepassingen van oorkaarsen

  • Ter ondersteuning van de normale oorsmeer-productie
  • Om het afweersysteem te activeren
  • Ter verzachting bij gevoel van druk in het hoofd
  • Als hulp bij stress en spanningen
  • Ter bevordering van een gezonde slaap
  • Ter stimulering van acupunctuur-punten in het oor

NB. Het gebruik van oorkaarsen wordt ontraden bij : oorontsteking, buisjes in het oor of trommelvliesperforatie, allergie voor bijenwas

Hoe ziet een behandeling eruit

Eerst worden beide oren gemasseerd (zie foto), daarna ligt de cliënt op zijn zij en wordt de oorkaas in het oor geplaatst. De kaars brandt ongeveer 10-15 minuten. Daarna wordt het andere oor behandeld. De oren worden na de oorkaarsen behandeling opnieuw gemasseerd. Daarna blijft de cliënt nog 10 minuten rusten.

Zelf werk ik met Biosun kaarsen. Deze kaarsen zijn van katoen waarbij tijdens de groei geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Ook wordt er zuivere bijenwas gebruikt, honingextracten en traditionele Indiaanse kruiden. In Duitsland worden Biosun Oorkaarsen al geruime tijd door artsen, natuurgenezers en andere therapeuten toegepast. Ook in Oostenrijk, Belgie en Nederland en vele andere landen wordt deze therapie steeds vaker plaats en zijn steeds meer patiënten verbluft en enthousiast over de resultaten.

Totaal duurt een oorkaas behandeling een uur