Innertouching

Massage bij Kanker

Als er bij jou ‘kanker’ wordt geconstateerd, dan kom je in een enorme stroomversnelling van gevoelens en emoties terecht. Angst, boosheid, onmacht, onbegrip, pijn, eenzaamheid komen in je leven en gezien de ontstane situatie, allemaal heel logisch. Je leven staat compleet op z’n kop en er gebeurd van alles met je, maar wellicht ook met jouw lichaam.

massagebijk_1

 

Want hoe ga je om met deze ziekte met alles wat erbij komt, niemand die je precies kan vertellen hoe je daarmee om moet gaan. Dat kan ook niet want iedereen is immers anders en gaat er op z’n eigen manier mee om. En hoe gaat jouw omgeving daar mee om, hoe goed men ook steun wil en kan bieden, iets heel simpels als aanraken of aanraking wordt vaak vergeten. De enorme meerwaarde van een aanraking wordt vaak ondergewaardeerd, zeker gedurende een ziekteperiode. Als iemand je met de juiste intentie aanraakt betekent dat die gene aandacht voor je heeft en er op dat moment voor je is. Vaak heeft dit een positief effect en kan het de pijn helpen te verminderen of een slechte stemming. Massage is ook een vorm van aanraken maar dan veel krachtiger en intenser.

In mei 2012 heb ik opleiding “massage bij kanker” gevolgd, waarmee ik goed voorbereid ben om de juiste massage te geven aan mensen met deze ziekte. Het is als therapeut goed te weten wat je wel en juist niet moet doen om de patiënt optimaal te kunnen helpen. Ook is het belangrijk te wat de uitwerking van een massage kan zijn en wanneer het noodzakelijk is de patiënt door te verwijzen naar een specialist.

massagebijk_2

 

Massage bij kanker levert bij de meeste patiënten een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het leven en om zich lekkerder te voelen. Ook kan het je helpen het leven en je lichaam beter te accepteren, ondanks alle veranderingen waar je niet om hebt gevraagd.